Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Delhaize, Albert Heijn en bol.com, heeft de Amerikaanse online supermarkt FreshDirect overgenomen. 

De Nederlandse groep zet haar expansie op de Amerikaanse markt voort dankzij de overname van FreshDirect, een online speler die gevestigd is in New York, een van de belangrijkste Amerikaanse steden op het gebied van food e-commerce. FreshDirect levert al meer dan 20 jaar voedingsmiddelen en is actief in zeven staten (New York, New Jersey, Connecticut, Pennsylvania, Delaware, Maryland en Virginia) en Washington DC. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door Joe Fedele, Jason Ackerman en de huidige CEO David McInerney, die het bedrijf zal blijven leiden. 

De overname werd gedaan in samenwerking met de investeringsgroep Centerbridge Partners, die een minderheidsbelang neemt. Volgens de bedrijven zou de transactie in het eerste kwartaal van 2021 afgerond worden, al moeten de bevoegde instanties eerst nog hun goedkeuring geven. 

Ahold Delhaize is al lange tijd aanwezig op de Amerikaanse markt. De groep maakte zijn entree in de jaren zeventig en bezit maar liefst 2.000 winkels (waaronder Stop & Shop, Giant Food, Giant/Martin's, Food Lion en Hannaford) en distributiecentra in 23 staten. Ahold Delhaize USA beheert ook de food e-commerce website Peapod.