Ahold Delhaize heeft de Britse Helen Weir aangesteld als nieuwste lid van zijn toezichtsraad. Haar benoeming gaat in vanaf 8 april.

Helen Weir wordt het nieuwste lid van de toezichtsraad van Ahold Delhaize. De Britse heeft er een rijke carrière opzitten als financieel directeur bij verschillende grote bedrijven waaronder Marks & Spencer, John Lewis Partnership, Lloyds Banking Group en Kingfisher. Daarnaast bekleedt ze verschillende niet-uitvoerende functies. Zo is de niet-uitvoerend bestuurder van Greencore Group, een in Ierland gevestigde producent van kant-en-klare voeding, en is ze senior independent director bij het modemerk Superdry. Daarnaast is ze ook niet-uitvoerend directeur bij Cineworld Group en Just Eat. Al zal ze het bestuur van die laatste verlaten nadat het bedrijf is overgenomen door Takeaway.com.

“We zijn verheugd Helen voor te dragen als nieuwe lid van de toezichtdraad. Ze is een doorgewinterde executive met een uitgebreide ervaring in retail en FMCG, en ze heeft een uitgekiende financiële expertise die ze verkregen heeft tijdens haar 25-jaar lange carrière als CFO. Haar waardevolle kennis en competenties zullen belangrijk zijn bij de verdere implementatie van de Leading Together Strategy van Ahold Delhaize”, vertelt Jan Hommen, voorzitter van Ahold Delhaize.