Non-food discounter Action zet zijn expansie in Europa onverwoed verder. De Nederlandse discounter opende zopas haar eerste winkel in Oostenrijk, waardoor de teller inmiddels op 624 winkels in zes landen staat. Bovendien heeft de keten nog plannen om verder uit te breiden.

Action opende eerder deze maand al haar 600ste vestiging in Bremerhaven in Duitsland. Deze week boorde het ook een nieuwe markt aan. Action is nu ook aanwezig in Oostenrijk, waar het een eerste winkel opende in Kittsee, 100 kilometer ten oosten van Wenen. Het gaat om de 113de winkel die Action dit jaar opende, waardoor de discounter nu in totaal 624 winkels heeft in zes landen. En daar stopt het niet.

Frankrijk: overname La Halle en eigen dc

In Frankrijk tekende Action een principe-akkoord met La Halle voor de overname van meerdere La Halle-winkels. Hoeveel winkels Action daadwerkelijk overneemt, hangt af van de onderhandelingen die momenteel nog plaatsvinden met de individuele verhuurders van de winkelpanden. De intentie is om nog in 2015 twee La Halle winkels om te bouwen naar Action-winkels. Om de groei in Frankrijk te ondersteunen wordt in het eerste kwartaal van 2016 in Moissy Cramayel nabij Parijs bovendien het eerste Franse distributiecentrum geopend. “Action blijft gefocust op internationale expansie en is voornemens nog meer winkels te openen”, klinkt het strijdvaardiger bij de retailer.

Action heeft op dit moment 338 winkels in Nederland, 114 winkels in België, 103 winkels in Frankrijk, 67 winkels in Duitsland, 1 winkel in Luxemburg en 1 winkel in Oostenrijk.