Action start in 5 winkels uit de regio Antwerpen met een Click & Collect-service. Klanten die hun producten voor 17 uur reserveren kunnen die de dag nadien ophalen in de winkel. 

Action is een proefproject gestart rond Click & Collect. Klanten die hun producten voor 17 uur online reserveren, kunnen die de dag nadien ophalen in de winkel. Afrekenen gebeurt aan de kassa. De test loopt in 5 Belgische winkels: Deurne, Wommelgem, Mortsel, Antwerpen en Kontich. Consumenten die het nieuwe systeem willen uittesten kunnen kiezen uit een deel van het bestaande Action-gamma. Daarnaast moeten ze voor minimum 15 euro kopen en wordt er bij bestellingen onder de 20 euro een servicekost van 1 euro aangerekend.

Het proefproject volgt op eerdere tests in Frankrijk. Toen werd de Click & Collect-service getest in twee Franse winkels naar aanleiding van de verplichte winkelsluitingen door de coronacrisis. Om voorbereid te zijn op een mogelijke tweede lockdown, wou de keten de Franse tests nog verder uitbreiden maar door verscherpte veiligheidsmaatregelen in Frankrijk worden die nu verschoven naar België. Zo meldt Action. Of het project op termijn ook zal worden uitgebreid naar meer Belgische steden en of er ook een internationale uitrol komt is nog niet duidelijk.