De Nederlandse discounter Action wil na België nu ook Luxemburg veroveren. De eerste vestiging van de keten in het Groothertogdom opent donderdag 24 september de deuren.

Het assortiment in de winkel zal identiek zijn aan dat in België. Naast kuisproducten, speelgoed en bureaumateriaal, vind je er met andere woorden ook etenswaren, textiel, klusmateriaal en verzorgingsproducten. Daarmee biedt de keten meer dan 5000 producten aan, waarvan slechts een deel permanent in de rekken ligt. De rest van het aanbod varieert van dag tot dag.

“We zijn opgetogen dat we morgen onze eerste Luxemburgse vestiging mogen openen”, vertelt Marc Nobel, General Manager bij Action Benelux. “Onze ploeg bestaat uit twaalf erg gemotiveerde medewerkers. We hopen dat ook de Luxemburgers een grote fan zullen zijn van ons merk!”

Action heeft de afgelopen jaren enorm ingezet op expansie. In België, Frankrijk, Nederland en Duitsland opende de keten alles samen zo'n 108 verkooppunten. De retailer is dan ook erg ambitieus en zegt in 2015 nog meer winkels te willen openen dan het afgelopen jaar. Inmiddels heeft Action 335 winkels in Nederland, 54 in Duitsland, 86 in Frankrijk en 103 in België en nu dus ook één in Luxemburg.