AB InBev voert enkele belangrijke verschuivingen door aan de top. Zo stopt Felipe Dutra als Chief Financial and Technology Officer en verlaat hij na een carrière van bijna 30 jaar het bedrijf. Hij wordt opgevolgd door Fernando Tennenbaum. Daarnaast wordt David Almeida vanaf 29 april 2020 Chief Strategy and Technology Officer en neemt Nelson Jamel de functie van Chief People Officer op zich. 

Dat de rechterhand van Carlos Brito, CEO van AB InBev, nu vertrekt, valt de topman zwaar. “Het vertrek van Felipe is bitterzoet”, verklaart Carlos Brito. “Al bijna 30 jaar is hij een voorvechter van ons bedrijf en een fantastische partner voor mezelf en de leden van ons Senior Leadership Team in de ontwikkeling van ons bedrijf. Felipe meent dat nu de tijd rijp is om een nieuwe weg in te slaan, en we respecteren zijn beslissing.” 

De topman looft de sterke verantwoordelijkheidszin van Felipe Dutra. “Bovendien was hij de architect van de financiële strategie van ons bedrijf, ons risicobeheerbeleid en ons streven naar een best-in-class kasstroom en de meeste aandeelhouderswaarde te realiseren", vervolgt hij. "Felipe heeft op diverse manieren een significante bijdrage aan waardecreatie geleverd. Hij heeft toegezien op onze financiële discipline, waardoor er middelen vrijkwamen die we konden investeren in de organische groei van ons bedrijf. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de creaties van Ambev en InBev, en bij de historische combinaties met Anheuser-Busch, Grupo Modelo en SAB. De laatste jaren was hij ook de drijvende kracht achter de creatie van onze toonaangevende Technology-functie. Misschien wel het belangrijkste is dat hij een sterk arsenaal aan intern talent heeft opgebouwd voor Finance en Technology als onderdeel van zijn nalatenschap. We zijn Felipe heel dankbaar en wensen hem heel veel succes in zijn toekomstige activiteiten.".

Felipe Dutra zal na de jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering op 29 april 2020 vervangen worden door Fernando Tennenbaum, die al 15 jaar bij AB InBev werkt en momenteel de functie van Vice President Finance voor de Zone Zuid-Amerika en de functie van Chief Financial and Investor Relations Officer van de Braziliaanse dochteronderneming Ambev, op zich neemt. Fernando Tennenbaum is goed vertrouwd met de activiteiten van het bedrijf en heeft internationale ervaring opgebouwd dankzij verschillende functies op financieel vlak, waaronder Treasury, M&A en Investor Relations. Hij vervulde een sleutelrol in de combinatie met SAB door de financiering van de deal te regelen en het schuldprofiel van het bedrijf te beheren. Lucas Lira zal hem opvolgen.

Nog twee nieuwe leden in het Senior Leadership Team

Daarnaast vinden er nog twee andere wissels plaats. Zo zal David Almeida, momenteel Chief People and Strategy Officer, aan de slag gaan als Chief Strategy and Technology Officer. Hij is 22 jaar geleden bij AB InBev begonnen en heeft een brede ervaring in verschillende regio’s en functies waaronder Finance, Sales, Integration, Strategy en People. David Almeida is lid van het Senior Leadership Team sinds november 2015 en maakt sinds juli 2019 ook deel uit van het Executive Committee. 

Daarnaast zal Nelson Jamel binnenkort de functie van Chief People Officer op zich nemen. De man heeft ruim 22 jaar ervaring binnen het bedrijf en heeft in zijn carrière veel internationale ervaring opgedaan. Hij is momenteel Vice President Finance and Technology voor de Zone Noord-Amerika. In zijn nieuwe functie zal hij verantwoordelijk zijn voor alle zaken die verband houden met de medewerkers van AB InBev, waaronder het aantrekken en ontwikkelen van talent, de werkervaring voor werknemers maar evengoed vergoedingen en voordelen, om zo te verzekeren dat het bedrijf de beste mensen blijft aantrekken, behouden en ontwikkelen.

Beiden worden opgenomen in het Senior Leadership Team en zullen rapporteren aan  topman Carlos Brito. Vanaf 29 april 2020 zal het uitvoerend comité van AB InBev trouwens bestaan uit CEO Carlos Brito, CFO Fernando Tennenbaum, Chief Strategy and Technology Officer David Almeida en Chief Legal and Corporate Affairs Officer John Blood.