AB InBev zal de komende 2 jaar 42 miljoen euro investeren in de uitbreiding van haar brouwerij in Hoegaarden. Zo wil het bedrijf de internationale levering van bier vanuit de brouwerij in Hoegaarden vergroten en verbeteren. De operationele start van de nieuwe afvullijn is voorzien voor begin 2020.  

De plannen voor extra capaciteit in Altenaken maken deel uit van de langetermijnstrategie van AB InBev voor België en focussen op de wereldwijde groei van het biermerk Hoegaarden. De moederbrouwerij is gevestigd in Hoegaarden, waar het deel uitmaakt van het lokaal brouwerfgoed. Het succes van het witbier vertaalt zich in continue investeringen in de brouwcapaciteit en nu ook in extra capaciteit op de site van Altenaken. Bovendien kreeg Hoegaarden vorig jaar een visuele make-over. “De populariteit en de volumes van Hoegaarden groeiden wereldwijd met maar liefst 35% de afgelopen 5 jaar. De extra investeringen zijn het resultaat én een mooie beloning voor Hoegaarden, ons Belgisch bier dat wereldwijd een prachtig parcours aflegt,” zegt een opgetogen Karen Rombaut, brouwerijdirecteur van Hoegaarden.  

“We gaan een lange bouwfase tegemoet, maar de toekomst voor ons bier is veelbelovend. Eens de bouw er staat is het plan om een nieuwe afvullijn te installeren en de magazijnen en de warme kamers – voor de hergisting van het bier  - verder uit te breiden,” vervolgt Karen Rombaut. “We zijn trots op deze investering in de “moederbrouwerij” van Hoegaarden, een bier dat internationaal gesmaakt wordt en een sterke groei kent.” 

AB Inbev kreeg van de provincie Vlaams-Brabant groen licht om haar bottelarij en logistieke activiteiten uit te breiden in Altenaken. De vergunning is opnieuw goed nieuws voor de Hoegaarden brouwerij. Eind 2018 verkreeg de brouwer al een vergunning om haar brouwcapaciteit in De Kluis in Hoegaarden te verhogen. De bouw van extra afvulcapaciteit zal plaats vinden op het terrein van de bestaande bottelarij in de Altenakenweg. De voorbereidende werken zijn ondertussen al gestart. De nieuwe afvullijn zou tegen begin 2020 operationeel moeten zijn.