De opening van de eerste Albert Heijn XL in Mechelen in oktober van dit jaar creëert 100 nieuwe jobs. De winkel komt in winkelpark Malinas en wordt uitgebaat door familiebedrijf Peeeters-Govers.

Met meer dan 3000 m2 winkelruimte opent Albert Heijn in oktober 2021 haar eerste Belgische XL-winkel. Die komt er in winkelpark Malinas in Mechelen en creëert 100 jobs, die ook voor kandidaten zonder ervaring bestemd zijn. 

“Momenteel wordt de eerste fase van deze grootschalige rekruteringscampagne opgestart en zijn we op zoek naar enthousiaste teamleiders en gepassioneerde kartrekkers voor onze versafdelingen. Deze verantwoordelijke functies maken 35 à 40% van alle openstaande vacatures uit. In de zomer volgen dan de functies van kassamedewerker, rekkenvuller en jobstudenten”, licht Gerd Horsten, HR-directeur bij Groep Peeters-Govers, toe.

Albert Heijn mikt niet alleen op kandidaten met ervaring, maar ook op mensen met een passie voor de retailsector en voeding, die zin hebben in een carrièreswitch. Peeters-Govers voorziet daarom een opleidingstraject in de bestaande Albert Heijn winkels van Deurne en Zaventem. De duur van die opleiding hangt af van de functie. “In de zomer plannen we ook een (virtuele) jobdag. We zijn blij dat we op deze manier kunnen meewerken aan het succes van de XL-supermarkt, een primeur voor Albert Heijn en Peeters-Govers in ons land”, vertelt Leona De Bie van Tempo-Team, dat de zoektocht begeleidt. 

Naast de openstaande vacatures voor de XL-winkel in Mechelen heeft Peeters-Govers nog tientallen vacatures in andere vestigingen. Ook de winkels van Wemmel, Zaventem, Ternat, Sint-Pieters-Leeuw, Westmeerbeek, Antwerpen, Berchem, Deurne, Wijnegem, Gierle, Oud-Turnhout en Turnhout zijn op zoek naar nieuwe collega’s voor verschillende functies.