Ikea opent in Amsterdam zijn volledig vernieuwde restaurant. Het is wereldwijd de eerste Ikea-vestiging die is uitgerust met het nieuwe concept. Zo is het restaurant anders opgesteld en worden er vernieuwde gerechten aangeboden die klanten nog meer moeten inspireren om gezonder en duurzamer te eten. 

In haar vernieuwde restaurant in Amsterdam wil Ikea vooral inspelen op de behoeften van klanten naar gezondere en duurzamere voeding. Zo zijn er nu verschillende eilanden aanwezig met verse smoothies, salades en sandwiches. Ook vegetariërs komen aan hun trekken dankzij de vegetarische balletjes, al dan niet verwerkt in een frisse salade. Daarnaast blijft Ikea trouw aan haar lage prijzen en Zweedse roots dankzij haar flatbread met zalm en gerookte zalmsalade. 

Duurzaamheid speelt ook een belangrijke rol in andere aspecten van het restaurant, zoals het interieur en de verwerking van afval. Zo is gekozen voor natuurlijke materialen, ledverlichting, inductiekookplaten en vraaggestuurde afzuigkappen.

Nog een voordeel van de renovatie? Meer contact tussen de klanten en de medewerkers van Ikea omdat de gerechten ter plaatse worden bereid. 

Ter herinnering, deze zomer opende Ikea ook al haar eigen koffiebar in Amsterdam. Naast lekkere koffies, kunnen klanten er ook terecht voor verse sappen en versnaperingen. 


In the picture