De Roemeense supermarktketen Mega Image, onderdeel van Delhaize, heeft zijn nieuwe conceptstore geopend in het centrum van Boekarest. De winkel focust zich op een unieke winkelervaring die historische architectuur mixt met een modern design. Hier wordt het kruideniersgamma gecombineerd met gastronomie en een service van hoog niveau.

De conceptstore bevindt zich in een gebouw met vier verdiepingen dat zich uitstrekt over een volledig gerenoveerde oppervlakte van 6.000m2. De winkel maakt gebruik van groene energie en stoot geen schadelijke gassen uit voor het milieu. Het doel van de renovatie was vooral om het architecturale erfgoed te behouden en het te voorzien van enkele moderne accenten. Klanten vinden er dus een mix van moderne en art deco-elementen en dat in een ruime en heldere winkel.

De Roemeense winkel heeft 2 parkeerverdiepingen, waardoor er maar liefst 68 auto’s ondergebracht kunnen worden. Daarvan worden er 38 plaatsen voorbehouden voor de parkeerservice die Mega Image aanbiedt. Concreet, mocht de consument geen plaats vinden op de eerste verdieping, dan kan hij zijn auto tijdelijk afgeven aan een zogenaamde ‘valet’, een medewerker van de winkel, die de auto zal parkeren terwijl de consument zorgeloos geniet van zijn winkelervaring.

De winkel verspreidt zich over twee verdiepingen. De laatste verdieping wijdt zich volledig aan gastronomie. Zo kunnen klanten er een traditionele Napolitaanse pizzeria, Pane & Pomodoro, vinden, waar ze kunnen genieten van traditionele pizza’s zoals ze in de 19e eeuw werden gemaakt. De pizzeria gebruikt daarvoor ingrediënten van hoogstaande kwaliteit afkomstig uit Napels en Campania. “Pane & Pomodoro bevindt zich in de winkel en maakt de ongeëvenaarde winkelervaring, die wij onze klanten willen aanbieden, volledig af”, verklaart Adrian Nicolaescu, VP Marketing Mega Image. “Het zorgt ervoor dat de winkel niet alleen de perfecte plaats is om te ontspannen, maar ook een unieke culinaire ervaring biedt.”

In dit artikel

In the picture