Lagardère Travel Retail Belgium heeft vandaag een geautomatiseerde winkel ingehuldigd op Brussels Airport, het resultaat van de samenwerking met Atos. 

Het bevindt zich in Terminal A van de luchthaven en biedt reizigers een innovatieve autonome winkelervaring, gebaseerd op het gebruik van intelligent meubilair en 3D Lidar-camera's, die de door passagiers geselecteerde producten identificeren. Na het scannen van hun toegangskaart kunnen passagiers zich door de winkel verplaatsen en artikelen pakken, die in een virtueel winkelmandje worden gelegd en bij de betaalterminal worden betaald. Deze klanten zullen de juistheid van dit virtuele mandje kunnen controleren alvorens te betalen. Deze 'Quick N'Easy' winkel heeft met succes een testfase van enkele weken doorlopen en biedt reizigers een selectie van Belgische bieren en pralines.

Nicolas Van Brandt, CEO van Lagardère Travel Retail Belgium, is blij dat hij erin geslaagd is dit nieuwe concept in een recordtijd te ontwikkelen, "vooral dankzij de steun van Brussels Airport Company, de technologische knowhow van Atos en onze ervaring als retailer. Passagiers in Terminal A zullen aangenaam verrast zijn door het gebruiksgemak en de unieke winkelervaring van dit concept. Dit nieuwe geautomatiseerde verkooppunt op de luchthaven bevestigt de rol van Lagardère Travel Retail als trendsetter in zijn sector." 

In dit artikel

In the picture