Na de #StaySafe Cube het Jourdan-plein in Etterbeek, installeert Carrefour deze keer een andere hygiënische oplossing in Mont-Saint-Jean. Het gaat om een tunnel bij de ingang van de winkel die in alle hypermarkten in ons land zal voorzien worden.

Na de #StaySafe Cube komt Carrefour deze keer met een nieuwe oplossing om winkelkarren te desinfecteren en winkelen zo veilig mogelijk te maken. In zijn winkel in Mont-Saint-Jean, in Waals Brabant, voorziet het een systeem dat afgestemd is op hypermarkten, in de vorm van een tunnel die voorzien wordt aan de ingang van de winkel. Het systeem wordt in alle hypermarkten van Carrefour in ons land voorzien.

Eens de klanten (vrijwillig) in de tunnel binnenstappen, doorlopen ze drie etappes. Ze worden uitgenodigd om de handen te wassen met een desinfecterend middel. Ze reinigen het handvat van hun winkelkar of -mand met desinfecterende doekjes. Tenslotte duwen ze op een knop die een systeem in gang zet dat het onderste deel van het lichaam en de kar desinfecteert. Klanten worden niet verplicht via de tunnel binnen te gaan.

Carrefour merkt op dat de Stay Safe Cube op het Jourdanplein een succes is: de meerderheid van de klanten maken er gebruik van, en de commentaren zijn erg positief. De test was voorzien tot eind april, maar er is overleg met de burgemeester om die periode te verlengen

 


In the picture