Onderhandelen is een spel waarin twee partijen belangen uitruilen op basis van gelijkwaardigheid. Een spel waar men geld kan winnen of verliezen, zeker in branches waar de marges al flinterdun zijn en elke dag nog meer onder druk komen te staan. Dit spel wordt gespeeld op een niveau met kennis en inzicht, maar vaardigheid en gedrag komen hier ook bij kijken. Daarom gaan we binnen deze training zowel in op het proces en de techniek van onderhandelen, als op de wijze waarop je effectief en efficiënt gedrag kunt benutten om tot een maximaal commercieel resultaat te komen. 

Volg onze opleiding om je eigen onderhandelingstechnieken te optimaliseren. Trainer Gerald Naelaerts helpt je aan de hand van algemene theorie en enkele oefencases. Daarnaast is er ook ruimte om de leerstof toe te passen op eigen cases tijdens de 1-op-1 sparringsessies.

Op het programma

  • De voorbereiding, opbouw en structuur van de onderhandeling.
  • Onderhandelen vanuit belangen in plaats vanuit vooringenomen posities.
  • Omgaan met tariefverhogingen binnen de context van een onderhandeling.
  • Gebruik maken van flexibiliteit en creativiteit binnen de onderhandeling.
  • Het professioneel toepassen van non-verbaal gedrag.
  • Het omgaan met pressie (geven en ontvangen) binnen de onderhandeling.

Voor wie

Zowel voor onderhandelaars aan de retailerzijde als aan de fabrikantenzijde, dat wil zeggen Key Accounts, Sales Managers, Aankopers, Category Managers, etc.

Taal

De opleiding wordt gegeven in het Nederlands, maar tijdens de een-op-een sparringsessies met de trainer kan deze aangepast worden naar Frans of Engels.

Prijs

1500€ voor deze 2-daagse opleiding

Trainer

Gerald Naelaerts

Trainer / Partner

Zenith the negotiation company

Meer info
Gerald Naelaerts