Zeeman start in ons land met de verkoop van tweedehands kinder- en babykledij onder de noemer Resale. Het gaat om een pilootproject dat start in Merksem en Genk.

Een nieuwe speler op de groeiende markt van de tweedehandskleding. Zeeman geeft Belgische consumenten de kans om tweedehandskledij voor baby’s en kinderen te kopen of zelf in te leveren voor hergebruik of recyclage via een inzamelbox. De sociale retailonderneming ‘Het Goed’, die zelf 30 winkels heeft, bekijkt of de kledingstukken voldoen aan de kwaliteitseisen voor Resale, waarna ze te koop aangeboden worden in de winkels van Zeeman. Kledij die niet voldoet, wordt gerecycleerd tot nieuwe producten zoals garens, isolatiemateriaal of poets doeken. 

In Nederland kunnen consumenten al in alle Zeeman-winkels kleren inleveren. Tweedehands kopen kan er in zes winkels. In 2021 heeft Zeeman zo naar eigen zeggen 15.000 kilogram CO2 bespaard. Als het een succes blijkt, volgt mogelijk een verdere uitrol naar andere geschikte filialen. Kwaliteitsmanager Arnoud van Vliet: “Bij Zeeman zijn we zuinig. Zuinig op de middelen die we nodig hebben en zuinig op het milieu, mens en de maatschappij. Vandaar dat we dan ook blij zijn met deze uitbreiding van ons Resale-concept naar de Belgische markt.”