Zalando start vanaf vandaag met de verkoop van stoffen mondmaskers in alle 17 markten waar het bedrijf actief is, waaronder in België. De winst van de verkoop schenkt de fashion e-tailer aan de ngo humedica die zich inzet tegen het coronavirus.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan roepen verschillende Europese regeringen op om mondmaskers te dragen in het openbaar. Toch blijkt het soms nog steeds een huzarenstukje om er ook effectief eentje te pakken te krijgen. Daarom is Zalando in samenwerking met zijn partners gestart met de productie van mondmaskers en dat levert nu ook de eerste resultaten op: want vanaf vandaag biedt de fashion retailer stoffen mondmaskers aan in alle 17 markten waar het bedrijf actief is, waaronder in België. De mondmaskers zullen aangeboden worden vanaf 1 euro per stuk en het assortiment zal in de komende weken verder worden uitgebreid.

"Iedereen moet over een mondmasker kunnen beschikken. Door betaalbare stoffen mondmaskers aan te bieden, kunnen we mensen helpen om anderen in hun omgeving te beschermen en om professionele medische mondmaskers te bewaren voor de gezondheidszorg”, reageert Kate Heiny, Directeur Duurzaamheid van Zalando.

Toch wil de fashion e-tailer niet alleen zijn personeel en consumenten beschermen, het wil ook zijn steentje bijdragen in de strijd tegen het coronavirus. Zo schenkt het de winst uit de verkoop van de stoffen mondmaskers aan de ngo humedica dat wereldwijd inspanningen levert tegen het virus. “Dankzij hun wereldwijd netwerk van partners, kan humedica onmiddellijk op verschillende plaatsen tussenkomen met voedselpakketten, beschermend materiaal, ondersteuning op vlak van educatie en vele andere zaken, daar waar het het meest nodig is", besluit Kate Heiny.