De Franse betalingsverwerker Worldine neemt het Nederlandse Equens over. Beide ondernemingen hebben een principeovereenkomst gesloten voor een fusie, waardoor Worldline 63,6% van het nieuwe, eengemaakte bedrijf Equens Worldline Company in handen zal hebben.

Zowel Equens als Worldline zijn transactieverwerkers die elektronische betalingen van de consument correct uitbetalen aan de handelaars. Samen zullen ze hun krachten bundelen als de Equens Worldline Company. Met de deal krijgt Worldline 63,6% van de aandelen van het nieuwe bedrijf in handen. De resterende 36,4% gaat naar de aandeelhouders van Equens (ABN AMRO, DZ BANK, ICBPI, ING en Rabobank). 

Ook de Nederlandse dochteronderneming van Equens, Paysquare, die de betaaltransacties voor 120.000 handelaars in vier landen voor zijn rekening neemt, wordt overgenomen door Worldline, voor zo'n 72 miljoen euro. In het tweede kwartaal van 2016 zou de fusie volgens beide bedrijven rond moeten zijn. De voorbije maand kwam Worldline regelmatig in het nieuws door problemen met elektronische betalingen aan handelaars.