Delhaize kondigt wijzigingen aan in de samenstelling van haar directiecomité. Françoise Burlet, huidig EVP Commerce, heeft om persoonlijke redenen besloten om op 1 september 2019 het bedrijf te verlaten.

“Françoise was en is een zeer gewaardeerd lid van het directiecomité”, verklaart Delhaize. “De afgelopen jaren heeft zij een belangrijke rol gespeeld in alle belangrijke zakelijke beslissingen alsook in de vernieuwing van de huidige commerciële strategie.” Haar vertrek gaat gepaard met de komst van twee nieuwe functies binnen het directiecomité. Zo wordt Pietro John Rollo, huidig VP Commercial Unit Fresh & Sourcing, benoemd tot SVP Category Management Fresh, Sourcing, Quality & Concept, en gaat Alexandros Boussis aan de slag als SVP Marketing, Digital/E-Commerce, Category Management Center Store & Merchandising Support. Hij was tot nu toe VP Commercial Unit Center Store and Winery.

“Namens Delhaize wil ik haar uitzonderlijke betrokkenheid, toewijding en persoonlijke investering erkennen. Haar stempel op het huidige Delhaize is onmiskenbaar. Ik wens haar dan ook veel succes voor de toekomst”, reageert Xavier Piesvaux, CEO van Delhaize.

Vanaf 1 augustus 2019 bestaat het directiecomité uit de volgende leden:

  • Xavier Piesvaux - CEO Delhaize
  • Dieter De Waegeneer - EVP Operations
  • Els Steen - SVP Legal Belgium & Central and South-Eastern Europe 
  • Thierry De Vleeschouwer - CIO Belgium & Central and South-Eastern Europe 
  • Siger Spaans - SVP Finance
  • Illya Van den Borre - SVP Human Resources & Corporate Affairs
  • Pietro John Rollo - SVP Category Management Fresh, Sourcing, Quality & Concept 
  • Alexandros Boussis - SVP Marketing, Digital/E-Commerce, Category Management Center Store & Merchandising Support 

"Deze samenstelling van het directiecomité stelt Delhaize in staat om de uitvoering van haar vernieuwde commerciële strategie nog te versnellen. We anticiperen op de evoluties in retail en plaatsen onze klanten en medewerkers meer dan ooit in het middelpunt van onze organisatie", besluit Xavier Piesvaux.