De Albert Heijn-supermarkt in Boortmeerbeek zal vanaf juni door een nieuwe eigenaar uitgebaat worden. Het is echter nog altijd niet duidelijk onder welke vlag de winkel zal openen.

Vorige maand maakte Albert Heijn België bekend dat het een overnemer had gevonden voor zijn winkel in Boortmeerbeek. “Een zelfstandige ondernemer” zou de supermarkt overkopen, klonk het toen. Ondertussen heeft AH bevestigd dat de winkel op 1 juni van eigenaar zal veranderen. Vanaf dan zal dus ook de merknaam Albert Heijn verdwijnen. Welke er in de plaats zal komen, is nog niet duidelijk.

Volgens Het Nieuwsblad neemt “een Franse keten” de winkel over, waardoor we al snel aan Carrefour denken. De supermarktketen, die al de AH in Lokeren overneemt, wil dat echter niet bevestigen.

“De winkels die wij overnemen van Ahold Delhaize zijn degenen die wij net als Ahold Delhaize gecommuniceerd hebben in maart, en daar zit Boortmeerbeek niet tussen”, zegt woordvoerder Baptiste van Outryve. Hij voegt er wel aan toe: “Het kan natuurlijk altijd een franchisé van Carrefour zijn die de winkel heeft overgenomen. Hij kan dan zelf beslissen wat hij met het pand doet en zou dus ook de winkel kunnen voorstellen aan ons, al wil dat zeker niet zeggen dat het dan per definitie goedgekeurd wordt.”

Wanneer de winkel van enseigne verandert, zal volgens AH-woordvoerder Sally Herygers tijdig worden gecommuniceerd. Wij zijn alvast benieuwd onder welke naam de supermarkt zal heropenen.