Geoffroy Gersdorff, algemeen directeur van Carrefour België, is meer dan tevreden van de opening van de eerste Carrefour 100% Bio in België in Sint-Lambrechts-Woluwe. “We openen nog eens drie winkels dit jaar”, zegt hij aan Gondola.

De opening van de eerste Carrefour Bio in juli was een evenement voor de groep. De inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe (Brussel), meer bepaald de wijk Georges-Henri, konden de eerste winkel in zijn soort testen: bulkproducten, groenten en fruit van vooral lokale afkomst, een uitgekiende afdeling kazen, enzovoort (bekijk hier onze fotoreportage). De balans na twee maanden? “Ik kan geen cijfers geven, maar ik kan zeggen dat het beter gaat dan we verwacht hadden”, zegt Geoffroy Gerfsdorff. “We zullen het aanbod verder uitbreiden. Voor het eind van het jaar gaan we nog eens drie Carrefour Bio winkels openen.”

In 2020 moeten er nog meer winkels openen. Er is een planning voorzien, maar precieze cijfers zijn er nog niet. “De enige zekerheid is dat we niet enkel naar Brussel kijken, we willen ook naar andere regio’s en steden gaan. Het doel is om op termijn de leider te worden in biobuurtsupermarkten.” Tussen vorig jaar en nu breidde Carrefour zijn bio-aanbod uit van 1.700 naar 3.000 referenties. “We halen een groeicijfer van 45% in een markt die nog blijft groeien. Het procent van de omzet van bio is bij ons 2,7% gemiddeld, maar in sommige winkels loopt dat op tot 6%.”