Nu Amazon zijn innovaties vermenigvuldigt om de beginselen van de retail te veranderen, reageren de traditionele retailers steeds sneller. Na de automatische winkels zoals Amazon Go, test Walmart in Arkansas leveringen via drones. 

Het bezorgen van bestellingen per drone is een visie die Amazon in de realiteit wil omzetten: in de zomer van 2020 kreeg het e-commercebedrijf groen licht van de FAA, de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, om zijn Amazon Prime Air bezorgdienst te ontwikkelen. En Amazon is niet de enige: ook UPS heeft een dergelijke go gekregen en is in Florida met tests begonnen. Google is dan weer in de running met Wing, een dochteronderneming van Alphabet, die tests heeft uitgevoerd in Finland.

Maar nu laat ook retailer Walmert, wereldleider in de sector, weten dat het zijn eerste bezorgdienst door drones in de VS heeft gelanceerd. De levering komt in twee vormen. De eerste levering bestrijkt een gebied van 80km rond Pea Ridge, Arkansas. Pakketjes worden per parachute vanuit een autonoom vliegtuig gedropt bij een “gekozen groep ontvangers". Maar Walmart doet ook aan individuele levering in de stad Farmington. Artikelen uit een beperkt assortiment kunnen worden besteld en geleverd door helikopterdrones, in samenwerking met het bedrijf DroneUp, dit keer binnen een straal van 1,8 km rond de plaatselijke Walmart-winkel. Een kleine stap voor de drone, maar een grote sprong voor e-commerce?