Sinds vorige week verkoopt De Kringwinkel ook nieuwe kleding van de FNG-merken CKS, Ginger en fred + ginger. De modegroep FNG en De Kringwinkel slaan immers de handen in elkaar voor het herstellen en de verkoop van retourartikelen. Zo krijgen deze kleren niet alleen een tweede kans, maar wordt tegelijk ook de sociale tewerkstelling vooruitgeholpen. 

Liefhebbers van FNG-merken als CKS, Ginger en fred + ginger kunnen hun hart ophalen. Voortaan zijn deze modemerken immers ook verkrijgbaar bij 9 winkels van De Kringwinkel in de regio Antwerpen, waaronder Borgerhout, Schoten, Deurne en Merksem.  Concreet wordt alle geretourneerde kleding van de FNG-merken CKS, Ginger en fred + ginger die (licht) beschadigd is of die hersteld moet worden, ingezameld en gesorteerd bij De Kringwinkel. Kledingstukken die toe zijn aan een herstelling, worden vervolgens naar het naaiatelier Binnenste Buiten, een sociaal project van Stad Antwerpen, gestuurd. Dit naaiatelier stelt langdurig werklozen tewerk, die werkervaring kunnen opdoen in de kledingwinkel, het onderhoud, de administratie of het naaiatelier. Daardoor maken ze meer kansen bij het solliciteren en kunnen ze gemakkelijker doorstromen naar het ‘normale’ economische circuit. De samenwerking tussen De Kringwinkel en FNG heeft dus ook een mooi sociaal verhaal.

“Duurzaamheid omvat veel verschillende aspecten, van materiaalgebruik tot het welzijn van onze werknemers”, vertelt Sara Kovic, CSR coördinator bij de modegroep FNG. “Voor ons is ‘respect’ daarin telkens een sleutelwoord: respect voor het milieu en respect voor de mensen die hun tijd en energie in onze stukken steken.”

Maar de samenwerking tussen FNG en De Kringwinkel gaat nog een stapje verder. Bij verschillende CKS-winkels wordt ook gedragen kleding ingezameld die daarna via De Kringwinkels verkocht zal worden. Dat is het geval bij de vestigingen in Antwerpen, Brasschaat, Dendermonde, Mol, Gent en Mechelen.

De Kringwinkel is erg blij met deze samenwerking. “Voor ons is deze samenwerking een grote win,” vertelt Louise Vrints, communicatieverantwoordelijke van De Kringwinkel Antwerpen. “Met De Collectie gaan we al jaren voor een duurzame, maar vooral ook lokale verwerking van kleding. Deze samenwerking sluit daar naadloos op aan.”

#greenmonth

Gondola.be staat heel de maand februari in het teken van duurzaamheid. Geïnteresseerd in meer duurzaam nieuws?

Klik hier!
#greenmonth