De directie van sportwinkelketen Decathlon en de vakbonden hebben een voorlopig bemiddelingsakkoord bereikt, zo maakten het bedrijf en de socialistische vakbond BBTK/Setca bekend.

Hoewel de laatste onderhandelingsbijeenkomst op 7 mei werd afgelast vanwege de uitsluiting van een vakbondsman van ACV Puls/CNE, bereikten de directie van Decathlon en de vakbonden dinsdag uiteindelijk een voorlopig bemiddelingsakkoord. “Het management heeft zich ertoe verbonden een overlegfase in te lassen, zoals het hoort”, verklaarde Matthieu Marin (BBTK), aan persagentschap Belga. “Het heeft zich er ook toe verbonden om geen personeelswijzigingen door te voeren en dus bijvoorbeeld geen magazijnmedewerker over te plaatsen naar een verkoopfunctie. Aanstaande donderdag vindt er een bijeenkomst plaats tussen het management en de vakbonden, waarna er nog meer bijeenkomsten gepland staan voor 21 mei en 6 juni.”

Tijdens een buitengewone vergadering van de ondernemingsraad vorige maand kondigde Decathlon aan dat het 132 banen (op 241) zou schrappen in de opslagplaats in Willebroek tegen het einde van het jaar. Het feit dat deze aankondiging werd gedaan tijdens een online vergadering via Zoom, waarbij geen vragen konden worden gesteld, wakkerde opnieuw de woede aan van de vakbonden, die al maanden vinden dat het bedrijf het sociaal overleg niet respecteert. Afgelopen december dienden ze in dit verband een strafklacht in.