Eind 2015 kocht het Franse Groupe Bertrand, de grootste aandeelhouder van Burger King Frankrijk, de fast-foodketen Quick. Omdat Groupe Bertrand zich enkel op de Franse markt concentreert, zette de groep afgelopen januari de Belgische filialen van Quick in de etalage. Momenteel zijn er zo’n twintig geïnteresseerden in de running voor de overname, dat meldt een bron in L’Echo.

De restaurants die te koop staan bevinden zich voornamelijk in België, al zijn er ook een paar filialen uit Luxemburg te koop. Volgens de bron in L’Echo hadden deze Quick-restaurants vorig jaar een omzet van 200 miljoen euro en een operationele kasstroom van 20 miljoen euro. Vooral grote investeerders en rijke Belgische families bevinden zich onder de kandidaten.

Twee opties: Quick of Burger King

Volgens een andere bron in L’Echo zijn er twee uitkomsten mogelijk: of Quick wordt overgenomen, of er wordt een investeerder gezocht voor Burger King. Dit zou echter wel het einde van Quick in België betekenen, want met een investeerder zouden de Quick-restaurants dit jaar nog in Burger Kings veranderen.