In Zoerle-Parwijs is een nieuwe Carrefour Express geopend in een pand waar voordien een Tecno-winkel gevestigd was. Het is de tweede van negen Tecno-winkels die Carrefour overneemt. 

Begin dit jaar raakte bekend dat Carrefour Belgium negen vestigingen van de Kempische supermarktketen Tecno zou overnemen. De retailer liet toen al optekenen dat de superettes allemaal omgebouwd zouden worden tot franchisewinkels van Carrefour Express. “De winkels zullen één voor één overgaan in Carrefour Express, afhankelijk van hoe snel we franchisenemers vinden”, zei Carrefour-woordvoerder Baptiste van Outryve aan Gondola.

Het duurde bijna vijf maand voordat de eerste Tecno-winkel heropende als een Carrefour-vestiging, maar nu lijkt er wel schot in de zaak te komen. Een kleine maand nadat in Mol-Rauw een eerste Tecno-superette Carrefour werd, wordt in Zoerle-Parwijs een tweede winkel omgeturnd tot Carrefour Express.

De nieuwe Carrefour, die gevestigd is aan de Gevaertlaan 2, heeft een winkeloppervlakte van meer dan 230 m² en zal uitgebaat worden door de mevrouw Peggy De Vries.

 

Rest volgt komende maanden

Wanneer de overige  Tecno-winkels onder het Carrefour-enseigne ondergebracht zullen worden, is nog niet duidelijk. “Dat hangt enerzijds af van hoe snel we de winkels kunnen ombouwen, en anderzijds van hoe snel we de nodige franchisenemers vinden”, zegt Baptiste van Outryve.    

Een specifieke timing is er nog niet, maar de Carrefour-woordvoerder zegt wel dat er al heel wat franchisenemers gevonden zijn en dat de overige heropeningen voor “de komende maanden” voorzien zijn.