Met vijf kandidaten waren ze, de geïnteresseerden voor de overname van fastfoodketen Quick. Drie van hen haakten intussen af. De twee resterende kandidaten zouden volgens het persbureau Bloomberg verschillende restaurants bezoeken in België en Frankrijk om op die manier een beeld te vormen van de stand van zaken van de restaurants en de plaats van de keten op de markt. 

Het Britse TDR Capital en het Amerikaanse Oaktree Capital Management zouden nog in de running zijn voor de overname. Quick zelf houdt de lippen stijf op elkaar. TDR Capital heeft al enige ervaring in de sector. Zo was de groep jarenlang eigenaar van de Britse keten PizzaExpress. De investeringsmaatschappij Oaktree Capital Management is op haar beurt de grootste speler voor schuld van bedrijven in moeilijkheden. 

De fastfoodketen, oorspronkelijk opgericht door de Belgische GIB group, is sinds 2006 eigendom van het Franse investeringsfonds Qualium en staat sinds juni te koop voor zo’n 800 miljoen euro. In totaal telt Quick 495 restaurants in zes landen, waarvan 99 in België. Vorig jaar boekte de keten bijna 1,03 miljard euro en had ze 19.000 mensen in dienst.