Speelgoedketen ToyChamp en meubelverkoper Jysk nemen 11 winkels van het failliete Fun over. In 9 winkels kunnen klanten opnieuw terecht voor speelgoed.  Met de overname verstevigt ToyChamp opnieuw zijn positie op de Belgische markt. Vorig jaar kreeg het al de winkels van DreamLand (voor 75%) in handen. 

Nadat donderdag de winkels van het failliete Fun voor de laatste keer openden, werd meteen erna al bekend dat ToyChamp en de Scandinavische meubelketen Jysk via een gezamenlijk bod 11 van de 27 winkels overnemen. Op negen locaties zal er opnieuw speelgoed verkocht worden, meldt ToyChamp. Het bedrijf van ceo Koen Nolmans zal zes winkels herinrichten en aanpassen naar de noden en wensen van ToyChamp, in drie verkooppunten komt er een DreamLand-winkel. Het is niet duidelijk wat er zal gebeuren met het personeel van Fun in de betrokken winkels. In een persbericht klinkt het wel dat ToyChamp mikt op een maximaal behoud van tewerkstelling.

Met de overname van 11 winkels van vroegere concurrent Fun zet Koen Nolmans zijn ambitie op de Belgische markt kracht bij. Vorig jaar kreeg hij ook al de winkels van DreamLand voor 75% in handen, toen nog volledig eigendom van Colruyt Group. In zijn winkels wil ToyChamp de nadruk leggen op beleving, zei Koen Nolmans eerder in een interview met Gondola. “Het onderscheidt ons van de markt.” In totaal telt ToyChamp nu 89 winkels in België en Nederland. In ons land gaat het om 65 winkels. In de sector van de speelgoedretail gaat het al een tijdje moeilijk, met onder meer Toys ‘R Us, DreamLand en nu ook Fun die in moeilijkheden kwamen en vaak ook verdwenen. De Fun-winkels die omgezet worden naar ToyChamp-filialen zijn die in Merksem, Oudenaarde, Sint-Denijs-Westrem, Dendermonde, Lokeren en Sint-Joris-Winge. In Mechelen, Roeselare en Veurne gaat het om een hervestiging van de lokale Dreamland-winkel.