Bart Karis, algemeen directeur van Zeeman textielSupers, heeft besloten het bedrijf eind dit jaar te verlaten. Er is nog geen opvolger aangesteld.

 

Karis (58) was al sinds 2007 aan de slag bij Zeeman. Hij is grondlegger van de huidige strategie van de winkelketen, waarbij de Zeeman merkidentiteit werd versterkerd en ingezet werd op internationale expansie. Onder zijn leiding is Zeeman uitgebreid naar 1290 filialen in zeven Europese landen, waarvan 750 buiten Nederland.

 

Bart Karis over zijn vertrek: “Na ruim tien jaar met veel plezier leiding te hebben gegeven aan dit prachtige familiebedrijf, wordt het tijd voor nieuwe uitdagingen. Ik wil graag de ruimte en tijd nemen om die te gaan verkennen. Tot het eind van dit jaar zal ik mij er volledig voor inzetten om de overgang naar mijn opvolger soepel te laten verlopen, zodat deze een optimale start kan maken”.

 

Voorzitter van de Raad van Commissarissen, Jaap Lagerweij: “De Raad van Commissarissen is Bart Karis veel dank verschuldigd voor wat hij de afgelopen tien jaar heeft betekend voor Zeeman textielSupers. Onder zijn leiding heeft het bedrijf zich niet alleen staande kunnen houden in economisch lastige tijden, maar is de positionering van de formule ook fors versterkt. We wensen Bart een mooi vervolg toe van zijn loopbaan.”