Alexandre Bompard, de huidige CEO van Fnac-Darty, is favoriet om de nieuwe topman te worden van retailgroep Carrefour. Volgens Franse media zou hij aangekondigd worden als opvolger van Georges Plassat op de volgende aandeelhoudersvergadering.

Carrefour is al enkele maanden op zoek naar een nieuwe CEO die Georges Plassat kan opvolgen wanneer hij volgend jaar op pensioen gaat. Na maandenlange geruchten, zou is de keuze gevallen op Alexandre Bompard, de grote baas van non-food retailer Fnac-Darty. Dat schrijft het Franse Le Journal Du Dimanche.

Volgens de krant heeft Bompard afgelopen maandag samengezeten met vertegenwoordigers van het nominatiecomité van Carrefour, en staat hem niets meer in de weg om CEO te worden van Carrefour.

Nog volgens Le JDD zou zijn benoeming aangekondigd worden op de algemene aandeelhoudersvergadering van 15 juni, om in het najaar officieel gemaakt te worden. Carrefour zou nog willen wachten tot na de aandeelhoudersvergadering van Fnac-Darty op 1 juni.

De naam van Bombard ging al langer rond als mogelijke opvolger van Plassat. In zijn huidige functie is hij er in vier jaar tijd in geslaagd de beurswaarde van Fnac te verdriedubbelen. Bovendien heeft hij bij Fnac sterk ingezet op kostenbesparingen, het bedrijf zou zelfs voor liggen op schema om tegen 2018 maar liefst 130 miljoen euro in kosten te besparen.

(foto: ActuaLitté)