De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co opende vorige week zijn 32ste winkel in Frankrijk. Op termijn wil de retailer de kaap van 40 winkels overschrijden. 

De nieuwe vestiging is neergestreken in het Franse Bourges, waar het zich uitstrekt over een oppervlakte van 550 m². Tom&Co blijft trouw aan zijn concept en zal daarom in de ontmoetingsruimte van de nieuwe vestiging regelmatig tal van activiteiten organiseren met specialisten (hondeninstructeur, Trail Ball, Canicross, hondenosteopaat...). Het doel van deze ruimte is vooral gezelligheid creëren en consumenten de kans geven om ideeën uit te wisselen met andere huisdiereigenaren, specialisten, verenigingen... 

Tom&Co ging in dat kader bijvoorbeeld een partnerschap aan met Antony Lemoine, tweevoudig wereldkampioen Canicross. De keten organiseert regelmatig in-store evenementen rond deze nieuwe sportdiscipline. "Canicross heeft onze klanten overtuigd, ongeacht of ze zelf al aan hardlopen deden of niet. We zien zelfs dat veel eigenaren sportief zijn geworden dankzij hun honden. Wie het eenmaal probeert, is verkocht. Canicross maakt mens en dier gelukkig", vertelt Guillaume Papillon, General Manager van Tom&Co Frankrijk.

Tom&Co Bourges is de eerste winkel van franchisenemer Marine Cassignol, die een opleiding volgde tot dierenartsassistent. Ze begon haar loopbaan in de detailhandel, waar ze vertrouwd raakte met het management van een grote winkel. Vandaag keert ze terug naar haar passie, dieren. Ze staat er trouwens niet alleen voor: haar partner staat aan haar zijde in deze nieuwe uitdaging.

"Op de feestelijke opening, vorige zaterdag 24 augustus, was een dierenfotograaf aanwezig om foto's te maken van de dieren en hun baasjes. Op woensdag, de officiële openingsdag, was Handi'chiens te gast, een vereniging voor de opleiding van assistentiehonden die nu al een jaar partner is van Tom&Co. We willen die mooie vereniging immers graag wat meer bekendheid verlenen", aldus Marine Cassignol, manager Tom&Co Bourges.

Na Tom&Co Bourges zijn er in september nog twee nieuwe openingen gepland in Dijon en in La Roche sur Yon. En dat is niet alles: tegen het einde van dit jaar wil de retailer de kaap van 40 winkels in Frankrijk overschrijden.