De Belgische Guy Paternoster is de nieuwe CEO van de Tiense Suikerraffinaderij, bekend onder de naam Tiense Suiker. Hij vervangt Thomas Hubbuch die besloten heeft om het bedrijf te verlaten. Dat meldt nieuwsagentschap Belga. 

Er staat opnieuw een Belg aan het hoofd van Tiense Suiker. Guy Paternoster, die tot nu toe grondstoffen- en productiedirecteur was bij de suikerfabriek uit Tienen, zal de rol van CEO op zich nemen. Hij vervangt zo de Duitser Thomas Hubbuch die besloten heeft om het bedrijf te verlaten. Volgens een persbericht zou hij “andere professionele verantwoordelijkheden op zich willen nemen”. Bij welk bedrijf Hubbuch in de toekomst aan de slag gaat is voorlopig nog niet bekend. 

De Tiense Suikerraffinaderij benadrukt dat het verschillende initiatieven zal ondernemen om de dialoog met de bietenplanters te verbeteren. Zo zullen ze meer betrokken worden bij de besluitvorming van dossiers die hen aanbelangen, klinkt het. Ter herinnering, de situatie op de suikermarkt zit al enkele jaren in een lastig parket doordat de Europese Commissie besliste om de minimumprijs en de limiet op de productiehoeveelheid af te schaffen. 

Het vertrek van Thomas Hubbuch is niet het enige in zijn soort. Vorige week stapte immers ook al Wolfgang Heer, de topman van het Duitse moederbedrijf Südzucker, op.