
-
Interview met Henk Jan Beltman, chief chocolate officer bij Tony's Chocolonely
-
Fotoreportage: achter de schermen bij de meest duurzame vis van Europa
-
Dossiers: gezouten snacks, Italiaanse keuken, vierde gamma, yoghurt, ijskoffie ...
De Vlaamse voedingsbedrijven Ter Beke en Guina mogen hun Ardense salami in blijven produceren zonder de naam te moeten wijzigen. Ze krijgen daarvoor een uitzondering van de Waalse regering. Dat schrijft De Tijd.
Wallonië wil de ‘saucisson d’Ardenne’ laten beschermen als streekproduct. Een probleem voor Guina en Ter Beke, twee bedrijven die de Ardense worst in Vlaanderen produceren. Volgens hen is de benaming generisch en niet geografisch.
Om de Vlaamse bedrijven tegemoet te komen maakt de Waalse regering een uitzondering. Omdat ze al jaren de worst maken, mogen ze dat blijven doen en hem ook ‘Ardens’ blijven noemen. Ze zullen wel duidelijk moeten aangeven op het etiket dat de salami niet in de Ardennen geproduceerd wordt.
Interview met Henk Jan Beltman, chief chocolate officer bij Tony's Chocolonely
Fotoreportage: achter de schermen bij de meest duurzame vis van Europa
Dossiers: gezouten snacks, Italiaanse keuken, vierde gamma, yoghurt, ijskoffie ...
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?