Apple-verdeler Switch heeft groen licht gekregen voor de overname van zijn sectorgenoot Easy-M. Daarmee wordt Switch de belangrijkste winkelketen voor Apple-producten van België.

 

Na maanden onderhandelen heeft Apple-verkoper Switch, de toestemming gekregen van de Belgische Mededingingsautoriteit gekregen om zijn branchegenoot Easy-M over te nemen.

 

Switch, dat vooral aanwezig is in Vlaanderen, wordt door de overname actief over heel België. Dat betekent dat de Apple-verdeler voortaan ook in Wallonië en Brussel actief wordt. Switch biedt nu in bijna elke grote Belgische stad een verkooppunt: het bedrijf krijgt negen extra winkels in Vlaanderen, vier in Brussel en negen in Wallonië. Daardoor groeit het totaal aantal winkels van 10 naar 32.

 

“Het aantal winkels voor Apple-producten in België heeft zijn top bereikt. Als je in de particuliere markt nog wil groeien, kan dat alleen nog via overnames. Een sterkere aanwezigheid in het straatbeeld zal ons bovendien helpen om ook onze online verkoopkanalen, onze sterk groeiende B2B en tweedehandsmarkt verder uit te bouwen. Als retailer moeten we in alle fases van het verkoopproces even sterk aanwezig zijn,” zegt Rik Vrancken, CEO van Switch.

B2B- en tweedehandsmarkt

 

Naast de particuliere markt, gaat Switch zich nu verder richten op de B2B-markt, zoals bedrijven, overheden en scholen. Vooral bij de Belgische kmo’s is er vandaag veel vraag naar Apple-producten. Tegelijkertijd gaat de winkelketen Switch verder actief inzetten op de markt van tweedehands Apple-toestellen, meer bekend als Switch Restore.

 

“We bereiken twee groepen consumenten met onze duurzame Restore-service. Enerzijds bieden we klanten budgetvriendelijke kansen om onze Apple-toestellen te ontdekken. Anderzijds zijn er klanten die steeds het nieuwste van het nieuwste willen. Ook hen bieden we een uitweg. Door hun oude toestellen terug te nemen, kunnen ze nieuwe producten kopen,” aldus Rik Vrancken.