Eind 2020 konden consumenten dankzij het initiatief SuperMart kunst bewonderen in de Carrefour in Borgerhout. Nu breidt het initiatief uit naar andere regio’s in Antwerpen. 

De cultuursector heeft flink afgezien door de impact van de coronapandemie en het ziet er niet naar uit dat er snel verandering in komt. Hoewel de regering de coronamaatregelen voor sommige spelers versoepelt, lijkt de cultuursector vergeten te worden. Toch bleef Denisa Teglas, een jonge Antwerpse kunstenares niet bij de pakken zitten. Eind 2020 konden consumenten namelijk haar kunstwerken bewonderen in de Carrefour van Borgerhout. “Ik ging net deelnemen aan een groepsexpositie in Antwerpen, maar door de lockdown kon dat niet doorgaan. Het voorstel van Joost Sierens was dus top. Kunst kijken tijdens het winkelen is een supertof idee én een laagdrempelige manier om kunst te integreren in het dagelijkse leven. Ik heb zelfs enkele werken kunnen verkopen”, vertelt Denisa Teglas aan Het Nieuwsblad. 

©

Facebook Denisa Teglas

Het concept sloeg duidelijk aan. Zo heeft de zaakvoerder van de Carrefour in Borgerhout ondertussen permanent een kunstwerk van Denisa Teglas in zijn winkel hangen en kon ze andere districten zoals Borgerhout, Berchem, Merksem en Antwerpen overtuigen om haar SuperMart-concept uit te rollen in de hele stad. Voor haar tweede editie van SuperMart werkt Teglas samen met 16 andere jonge kunstenaars. Hun werk zal van 11 maart tot 11 april tentoongesteld worden in verschillende winkels waaronder Carrefour Market in Borgerhout, bloemist Puur Natuur en slagerij Azad in Berchem. Bovendien krijgen alle deelnemende artiesten ook een vergoeding.