De eerste Belgische winkel waar cannabis met een THC-gehalte onder de 0,2% verkocht wordt, opent zijn deuren in Elsene. De legale cannabis is verkrijgbaar onder verschillende vormen: blaadjes, olie, kruidenthee enz. Dat meldt Le Soir.

De uitbater van de Street Shop in Elsene is ook ondervoorzitter van de keten die bij onze Franse buren al ruim honderd winkels heeft geopend. De zaakvoerder heeft zich uitgebreid geïnformeerd over de Belgische wetgeving en verzekert dan ook dat zijn concept perfect de regels respecteert. CBC cannabis is inderdaad legaal bij ons, zolang het THC-gehalte, verantwoordelijk voor het roeseffect, onder de 0,2% blijft.

De producten die verkocht worden in de Street Shop werden uitvoerig getest in een laboratorium in Zwitserland om er zeker van te zijn dat het het toegelaten THC-gehalte niet overschreden wordt. Daarna werd de cannabis via de Franse douane naar België geïmporteerd. Toch is de regelgeving in de Europese landen niet overal hetzelfde. Zo is het toegelaten maximum aan THC in Zwitserland bijvoorbeeld 1%.

Hoewel het concept weldoordacht lijkt, heeft het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) vandaag een onderzoek naar de winkel ingesteld, meldt Le Soir.