De heropening van de non-foodwinkels in ons land heeft een grote massa op de been gebracht. Over het hele land zijn er bij winkels lange wachtrijen.

Virologen hadden opgeroepen om niet massaal naar de winkelstraten te trekken, maar onder meer door het mooie weer zijn Belgen toch in grote getale naar de winkels getrokken. Op verschillende plaatsen in het land, waaronder Antwerpen, Luik, Brussel en Gent, zijn er lange wachtrijen bij de non-foodwinkels die vandaag voor het eerst in acht weken opnieuw open mochten. De consumenten houden zich grotendeels aan de regels en houden afstand van elkaar. Velen onder hen dragen wel geen masker.

Vooral bij de winkels van Action en Primark stond er heel veel volk aan te schuiven. De winkels houden zich aan strikte voorwaarden om klanten toe te laten. Er is maar één klant per 10 vierkante meter toegelaten en consumenten moeten anderhalve meter afstand houden. Bij de vakbonden leeft er vrees dat de regels niet genoeg nageleefd zullen worden, maar voorlopig lijkt het op dat vlak heel goed mee te vallen. Toch is niet iedereen blij met de rush op de winkels: sommigen vrezen dat de toeloop voor een nieuwe opstoot van besmettingen zorgt.