Standaard Boekhandel en Club hebben een nieuw winkelconcept gelanceerd in het treinstation Brussel-Noord. Pendelaars en reizigers ontdekken er het eerste ‘Express’-winkelpunt van de groep.

De nieuwe winkel is kleiner dan een traditionele boekenwinkel en heeft een assortiment dat afgestemd is op de treinreiziger. Standaard Boekhandel Groep spreekt zelf van een selectie van boeken, cd’s, dvd’s en papierwaren, aangevuld met originele geschenkideeën. Daarbovenop is er een assortiment toeristische gidsen en Engelstalige pockets voor buitenlandse toeristen en zelf kleine snacks. 

“Pendelaars kunnen in de nieuwe winkel nog snel een cadeautje kopen, een online bestelling afhalen of gewoon zichzelf verwennen met een boek voor onderweg,” klinkt het.

“De opening van deze winkel is het logische gevolg van onze strategie om daar te zijn waar de klant zich bevindt,” zegt Maud Leschevin, Commercieel Directeur van Standaard Boekhandel Groep. “Het concept maakt het functionele én recreatieve shoppers gemakkelijk, met een toegankelijke inrichting, heldere signalisatie en een doordacht aanbod.”

 In Vlaanderen zal de Express-formule uitgerold worden onder het logo van Standaard Boekhandel, in Wallonië onder het logo van Club. Opvallend is dat dat de winkel in Brussel-Noord gezamenlijk gebeurt: de winkel heet voluit Standaard Boekhandel Club Express en krijgt een aangepast logo. 

Zo wil de retailer zowel Nederlandstaligen als Franstaligen bereiken met de winkel. “Het is in Brussel natuurlijk een enorme troef dat Standaard Boekhandel Groep thuis is in beide delen van het land,” zegt Maud Leschevin.

Vorig jaar al opende de groep twee Clubwinkels in de luchthaven van Charleroi, maar die droegen de ‘Express’-naam nog niet. De groep heeft ook al de ambitie uitgesproken om een ‘snelle’ winkel te openen in de luchthaven van Zaventem. 

Standaard Boekhandel nam in 2014 de Franstalige boekenwinkelketen Club over, met oog op geografische uitbreiding in Wallonië en Brussel. De groep heeft nu meer dan 181 winkels in België (141 van Standaard Boekhandel en meer dan 40 van Club), en wil op termijn over 200 vestigingen beschikken.