Bij depot van Carrefour België in Nijvel uitgebaat door Kühne+Nagel, heeft een deel van het personeel het werk neergelegd. Dat gebeurde na het zevende arbeidsongeval in twee weken tijd, meldt de christelijke vakbond CNE. 

Volgens Didier Lebbe van CNE vond maandag het zevende arbeidsongeval in twee weken tijd plaats bij Logistics Nivelles, het depot van Carrefour België in Nijvel. Een vrachtwagenchauffeur van Jost had het nagelaten om de wielen van zijn voertuig te blokkeren tijdens het inladen, waardoor de vrachtwagen in beweging kwam en een arbeider verwondde. Het personeel van de afdeling droge voeding besloot daarop om het werk neer te leggen. Het personeel van de versafdeling deed dat (nog) niet.

‘Er worden niet voldoende investeringen gedaan in het depot om de veiligheid van de werknemers te garanderen’, aldus Lebbe. ‘Niemand neemt zijn verantwoordelijkheid en de onderaannemers, met wie het contract elke twee of drie jaar wordt vernieuwd, weigeren om te investeren in de verdere toekomst en spelen elkaar de zwartepiet toe. Carrefour oefent op zijn beurt druk uit op zijn leveranciers om de prijzen te doen zakken.’