Sofina, de groep die beheerd wordt door de familie Boël, verhoogt haar belang in het populaire online shopping- en verkoopplatform Vinted. Dat maakte de Boël-holding bekend in haar halfjaarverslag.

Sofina investeerde eind 2019 voor het eerst in Vinted. De holding heeft nu nieuwe aandelen verworven via secundaire aankopen, ofwel de overname van eerder uitgegeven aandelen. Ze bezit nu bijna 4% van Vinted, de toonaangevende online tweedehands kledingverkoper. De Litouwse start-up promoot een circulair economisch model dat tweedehands artikelen een tweede leven geeft. Volgens de meest recente waardering is Vinted naar schatting 3,5 miljard dollar waard.

De verhoging van haar participatie in Vinted is niet de enige evolutie die plaatsvindt in de portefeuille van Sofina. Zo heeft het bedrijf een deel van haar aandelen in het Franse verhuurbedrijf van koelapparatuur Petit Forestier verkocht aan de Franse familie Forestier. Het belang van Sofina in het bedrijf is gedaald van 43% naar 34%.

Na een sterke daling in de afgelopen jaren heeft de koers van het Sofina-aandeel zich gestabiliseerd, met een waarde van 276,80 euro, vergeleken met 279,40 euro zes maanden geleden. De nettoactiefwaarde van Sofina bedroeg eind juni 9,21 miljard euro, tegenover 9,31 miljard euro eind vorig jaar.