Het Nederlandse Sligro gaat in 2017 zijn eerste Belgische groothandelsfiliaal openen in Antwerpen. De intrede op de Belgische markt wordt dit jaar volop voorbereid.

Sligro (voluit Sligro Food Group) is Nederlands marktleider, maar belevert al langer ook horecaklanten in België en krijgt in de grensstreek zelfs al heel wat Belgen over de vloer. Maar nu wil de groothandelketen ook een vestiging openen in België zelf.

Het Nederlandse bedrijf wou aanvankelijk zelfs al dit jaar de Belgische markt betreden, maar omdat de procedures voor het aanvragen van vergunning- en bouwaanvragen meer tijd in beslag nemen in Belgie dan men in Nederland gewend is werd die deadline uitgesteld. Dat zei CEO Koen Slippens bij de perspresentatie van de jaarcijfers over 2015. 

De eerste Belgische Sligro zal in 2017 de deuren openen in Antwerpen, aldus Slippens. Mogelijk gaat in hetzelfde jaar nog een tweede Sligro open in Vlaanderen. Het bedrijf kijkt daarvoor naar de driehoek Gent/Brugge/Oostende. Sligro zal zich in eerste instantie in elk geval op de Vlaamse markt focussen.

 

Waar in Nederland distributiecentra voor bezorgservice en groothandelssupermarkten gescheiden zijn, zouden de twee in één vestiging gecombineerd worden in Antwerpen.

Met de intrede op de Belgische markt gaat een investering van zo'n 30 miljoen euro gemoeid. Sligro België zal ook een eigen klein hoofdkantoor krijgen voor ondersteuning van de lokale inkoop, marketing, verkoop en distributie.