#1 Deze week brengen we elke dag het verhaal van iemand uit de retail die werkt sinds de gedeeltelijke lockdown van 13 maart. U vindt andere getuigenissen in het gratis magazine dat u gratis bij u thuis geleverd kan krijgen, met dank aan Bpost.

Sinds 2001 is Patrice Deblende verantwoordelijke bij de kwaliteitsservice bij het depot van Intermarché in Villers-le-Bouillet, in Wallonië. Hij controleert de kwaliteit van de producten die zijn depot binnen komen. Maar sinds de aankondiging van gedeeltelijke lockdown op 13 maart ziet zijn werkdag er helemaal anders uit. "Op die dag vroeg de directie om terug chauffeur te worden, wat ik was voor ik bij Intermarché begon. Ik ben er de volgende dag mee begonnen en ik ben het sindsdien gebleven. Ik ben blijven goederen leveren, elke dag opnieuw. We hebben heel veel extra uren gewerkt, zelfs een dag extra. Ik keek ervan op hoe snel de bestellingen binnen liepen. Maar sinds vorige woensdag ben ik door omstandigheden werkonbekwaam."

Zijn nieuwe taken sinds de crisis pakt hij vrij positief op. "Vanuit hygiënisch standpunt moest ik de routes nemen die me uitkwamen, bij de kwaliteitsdienst deel ik een ruimte met drie collega's. Ons werk laat niet toe om van thuis uit te werken. Mijn tijdelijke job als chauffeur heeft me blootgesteld aan een mogelijke besmetting." Hij toont zich aangenaam verrast door de solidariteit van zijn collega's. "Zowel van de mensen die de bestellingen voorbereidingen als van de mensen op de weg ben ik onder de indruk: ze geven echt alles. Er is een echt grote solidariteit. Op sociale media wordt het verzorgend personeel en dokters bedankt, maar ik heb gezien dat ook het supermarktpersoneel uitgebreid bedankt wordt. Dat doet ons goed. Toen ik op een bepaald moment aan het lossen was, is een dame me komen bedanken, iets wat me anders nooit overkomt.

Ontvang Gondola Magazine gratis! 

Blijf in uw kot, maar blijf geïnformeerd! U kan de magazines van april en mei gratis bij u thuis ontvangen. Om het te ontvangen, hoeft u enkel een gratis account op de website aan te maken en het inschrijvingsformulier invullen.

Klik hier