SIAL Parijs, de grootste internationale voedingsbeurs, gaat dit jaar niet door. Om de veiligheid van bezoekers en exposanten te garanderen wordt het event uitgesteld tot oktober 2022.

We waren er al een beetje bang voor, aangezien verschillende recente contacten met enkele vaste en belangrijke Belgische exposanten ons al hadden doen inzien dat SIAL Parijs, de grootste internationale voedingsbeurs, die gepland stond voor oktober, waarschijnlijk niet zou doorgaan dit jaar. Het salon brengt meer meer dan 150.000 professionele bezoekers samen, waarvan velen afkomstig uit andere continenten. Daardoor kon SIAL Parijs drie maanden van tevoren logischerwijs niet gokken op een grote versoepeling van de maatregelen die de autoriteiten genomen hebben, noch kon het de risico's en angsten negeren die zouden kunnen ontstaan onder exposanten en bezoekers, gezien het feit dat veel van hen afkomstig zijn uit gebieden waar de pandemie vandaag de dag nog steeds in volle gang is.  

In zijn persbericht stelt het SIAL-team dat het "zeer sterk gemobiliseerd is gebleven om bedrijven te ondersteunen en hen deze langverwachte export springplank voor herstel te bieden. Om het mogelijk te maken om in deze periode van pandemie een dergelijk internationaal evenement te organiseren, hebben we een groot aantal initiatieven genomen om zowel de individuele als de collectieve veiligheid en de kwaliteit van de zakelijke uitwisselingen en inspiratie te waarborgen. (...) De laatste ontwikkelingen in de wereldwijde situatie en de onzekerheden die zij met zich meebrengen, hebben de mening van ons publiek in de afgelopen dagen echter aanzienlijk veranderd, waardoor nu de wens wordt geuit om het evenement uit te stellen. Om professionals in de voedingsindustrie een ervaring te garanderen die aan hun verwachtingen voldoet, zal SIAL Paris daarom uitgesteld worden tot 2022, waar het zal plaatsvinden van 15 tot 19 oktober".

Het was moeilijk om de 2020-editie al eerder uit te stellen. Het organiseren van zo'n groot salon brengt immers een kolossale hoeveelheid voorbereidings- en coördinatiewerk met zich mee. SIAL Paris is ook een tweejaarlijkse show, en in de jaren dat de show niet plaatsvindt, neemt Anuga het over.

Hoewel SIAL Parijs een editie overslaat, geldt dit niet voor de andere regionale evenementen die Comexposium, organisator van SIAL Parijs, houdt in China, Canada, Indonesië, India of de Verenigde Arabische Emiraten. Het is de evolutie van de pandemie en de reacties daarop die hierover zullen beslissen, zoals bij alle internationale evenementen en salons.

SIAL bevestigt opnieuw zijn voornemen "om contact te houden en steun te verlenen aan de heropstart en de transformatie van de spelers in de voedingssector. Bij elke editie ontcijferen we de markt en de trends in de wereldwijde voedingssector, en vinden we onszelf al meer dan 50 jaar heruit als een belangrijke speler in de voedingsindustrie. Daarom bieden wij u vanaf oktober 2020 nieuwe evenementen aan die zich richten op de grote mondiale uitdagingen, trends en innovaties die de voedingsindustrie van morgen vorm zullen geven. Het gaat onder meer om exclusieve internationale studies over voeding in de hele wereld, uitgevoerd door SIAL's deskundige partners Kantar, ProtéinesXTC en Gira. Een diepgaande analyse van de belangrijkste trends en hoe deze in de loop van de tijd veranderen, gebaseerd op het drieluik: verwachtingen van consumenten, productinnovaties en het gedrag in out-of-home restauratie”.

Gondola, al 12 jaar de Belgische mediapartner van SIAL, belooft deze initiatieven met bijzondere aandacht en welwillendheid te zullen volgen en u ervan op de hoogte te brengen.