#3 Het is zo stilaan een traditie bij Gondola. Elk jaar publiceren we de beroemde Shopper Marketing poster met daarop de uitgaven van elk huishouden aan de hand van acht typische profielen. Deze gegevens worden door GfK verzameld via een panel van 5.000 huishoudens. Deze week: de gepensioneerden.

Gepensioneerden zijn veel trouwer aan hun merk

Met uitzondering van gezinnen met kinderen geven de verschillende groepen kopers af en toe meer uit aan zogenaamde kleine winkelkarren (die maximaal 10 soorten producten bevatten) dan aan grote (met meer dan 10 soorten). 

Wat het aantal bezochte winkels betreft, hebben in 2019 zowel gepensioneerden met een hoog inkomen als gepensioneerden met een laag inkomen minder verschillende winkels bezocht dan de andere groepen kopers. Daaruit kunnen we afleiden dat gepensioneerden niet alleen een hogere aankoopfrequentie hebben, maar ook trouwer zijn aan de winkels van hun voorkeur. 

Wat de winkeldag betreft, besteden de verschillende aankoopgroepen tussen 70 en 80% van hun FMCG-budget op weekdagen (maandag-vrijdag). Er zijn echter aanzienlijke verschillen tussen elke groep. Gezinnen met kinderen en tweeverdieners spenderen immers een groter deel van hun budget tijdens het weekend dan de andere groepen.

De poster ontvangen?

Wil je de Shopper Marketing poster 2020 ontvangen? Abonneer u dan snel op Gondola!

Klik hier

Shopper Marketing Poster 2020

Wil je meer weten over het profieltype van vorige week?

Klik hier
Shopper Marketing Poster 2020