Huyghebaert (Prima, Uw Buurtwinkel) heeft een verregaande samenwerking met Vleeswaren Depuydt (Fermette) aangekondigd.

Deze samenwerking behelst alle vleeswaren, kazen en salades voor verkoop in een verstoog met bediening. Koen Torfs, CEO Huyghebaert groep, verduidelijkt: “Het volledige huidige assortiment blijft aangeboden, inclusief de producten onder het gekende huismerk Prima Fresh. Bovendien wordt het beschikbare assortiment, voor de Prima‐winkels, gevoelig uitgebreid met de volledige catalogus van Depuydt – Fermette! De retailproducten (o.a. producten voor in wandkoeling) zal Huyghebaert zelf volledig autonoom blijven beheren.

De Fermette-producten zullen dus verkocht worden bij Prima en Uw Buurtwinkel, maar de samenwerking gaat nog verder dan dat. “In de praktijk zal, voor de vermelde productcategorieën, het team versspecialisten van Depuydt de commerciële opvolging bij de Prima‐winkels voor haar rekening nemen. Ook de orderintake zal via Depuydt lopen. Depuydt levert de orders uitgesorteerd via een crossdock systeem aan bij Huyghebaert. Huyghebaert voegt deze bestellingen bij de andere bestelde versproducten, en neemt het traject van levering tot in het winkelpunt, én de facturatie, voor haar rekening,” stelt Kurt Depuydt, CEO van Depuydt.

De samenwerking is voor Huyghebaert een  blijk van vertrouwen in de vernieuwingsplannen van het bedrijf. Het heeft er immers een woelig jaar opzitten: de overname door Groep Heylen sprong af, en in augustus werd een collectief ontslag afgekondigd.