De Franse maaltijdboxleverancier Rutabago is sinds tien dagen verkrijgbaar in België. Via zijn website biedt de nieuwkomer de levering van maaltijdboxen en bereide gerechten aan in heel ons land. Zijn specialiteit? Verse, biologische, seizoensgebonden en verantwoorde producten.

Rutabago, dat in 2016 gelanceerd werd, heeft al meer dan een miljoen maaltijden bezorgd in Frankrijk. Met de ervaring die het op zijn binnenlandse markt heeft opgedaan, wil de onderneming nu internationaal uitbreiden, te beginnen met België. Sinds 15 mei kunnen consumenten producten laten leveren aan huis van dinsdag tot zaterdag, tussen 8 en 18 uur. Naast  "100% biologische en verantwoorde" maaltijdboxen via een abonnementsformule, is het ook mogelijk om via het platform bereide gerechten, ontbijt, een brunch, fruit en wijn te bestellen.

Dat Rutabago naar ons land komt mag voor bioliefhebbers dan wel een goede zaak, maar het is geen sinecure. De Belgische markt van maaltijdboxen telt namelijk al groot aantal spelers die strijden om de aandacht van de klant, waaronder HelloFresh, Simply You Box en Foodbag, om er maar een paar te noemen. Het Franse bedrijf, dat in Frankrijk is erkend als een onderneming van maatschappelijk nut (ESUS), concurreert bovendien rechtstreeks met het Brusselse platform eFarmz, dat onlangs een express besteldienst lanceerde.