Roeland Heitz, expert in de FMCG-sector en al meer dan 10 jaar lid van de Danone-familie, wordt de nieuwe Country Manager van Danone Waters Benelux.

Vooraleer Roeland Heitz in mei 2012 bij Danone aan de slag ging, was hij al meer dan 10 jaar actief in de FMCG-sector waarbij hij voor Coca-Cola, Wrigley's en MARS heeft gewerkt. Zijn carrière bij het Franse bedrijf begon in Nederland, waar Roeland verantwoordelijk was voor de Europese pricing. Na twee jaar werd hij bij Danone Specialised Nutrition verantwoordelijk als Commercieel Directeur voor Oostenrijk en Zwitserland. Vervolgens vervoegde hij het hoofdkwartier van de groep als Global Sales Director voor het Discount-netwerk, waar hij de verkoop bijna verdubbelde. Door zijn ervaring in verschillende functies ontwikkelde Roeland expertise in vele sectoren van de groep: van babyvoeding tot medische voeding en bedrijfsvoering.  Maar nu wordt hij dus de nieuwe Country Manager van Danone Waters Benelux. 

"Mijn doel is om Danone’s missie op vlak van gezonde hydratatie om te zetten in de praktijk. En daarbij een belangrijke rol te spelen in de bescherming en het behoud van de natuurlijke bronnen die aan de oorsprong liggen van onze watermerken evian, Volvic en Badoit. Danone Waters wil haar consumenten puur water gefilterd door de natuur aanbieden, mét het grootste respect voor het milieu. Er staan ons grote uitdagingen te wachten, zowel op het vlak van grondstoffenbeheer als op het vlak van verpakkingen en klimaat. We staan klaar om die aan te gaan", reageert Roeland Heitz, de nieuwe Country Manager voor de Benelux. "De coronacrisis heeft deze visie waardevoller en tastbaarder dan ooit gemaakt. De nauwe band tussen de gezondheid van de planeet en onze eigen gezondheid raakt onze consumenten, klanten, aandeelhouders en ook onze sollicitanten".