Rewe Group krijgt on-the-go specialist Lekkerland in handen, in ons land bekend onder de naam Conway. Op die manier wil de Duitse groep beter inspelen op de groeiende vraag naar meer on-the-go consumptie. Dat maakten de CEO van Rewe Group, Lionel Souque, en de CEO van Lekkerland, Patrick Steppe, vandaag bekend.

On-the-go consumptie is volop in groei, dat beseft ook Rewe Group, een van de toonaangevende groepen voor handel en toerisme in Duitsland en Europa. Daarom heeft de coöperatie besloten om 100% van de aandelen van Lekkerland, in ons land bekend onder de naam Conway, te kopen en onder te brengen in de nieuwe strategische divisie 'Convenience' binnen de Rewe Group. Lekkerland is de specialist op het vlak van on-the-go consumptie en biedt innovatieve retailoplossingen, logistieke diensten op maat en een relevant, breed assortiment in zeven Europese landen. Daarbij levert het bedrijf zowel food als non-foodproducten aan benzinestations, kiosken, bakkerijen, foodretailers, fastfoodketens en tabak- en gemakzaken. Hoeveel het bedrijf precies neertelde voor de transactie is niet duidelijk.

“On-the-go consumptie behoort tot de belangrijkste trends binnen onze branche en zal in de toekomst een nog belangrijkere rol spelen, want niet alleen jongeren kopen steeds vaker maaltijden en snacks voor onderweg”, reageert Lionel Souque, CEO van de Rewe Group. “Daarom hebben wij ons convenience-assortiment in de afgelopen jaren continu uitgebreid en kwalitatief verbeterd. De combinatie hiervan met de gespecialiseerde logistiek en de uitgebreide expertise op het gebied van groothandel en convenience van Lekkerland is een overtuigende succesformule voor de toekomst binnen een belangrijk segment van de levensmiddelenmarkt. Dat geldt voor Duitsland, maar ook voor de andere Europese landen waar Lekkerland actief is.”

Rewe Group kan dankzij de overname van Lekkerland niet alleen meedingen naar een groter deel van de on-the-go koek, maar breidt ook zijn imperium uit dat vorig jaar goed was voor een omzet van 61 miljard euro. In totaal heeft het bedrijf trouwens meer dan 360.000 werknemers verspreid over 22 Europese landen. Lekkerland boekte vorig dan weer een omzet van 12,4 miljard euro, en levert aan ruim 91.000 verkooppunten in 7 Europese landen, waaronder in België onder de naam Conway. Het bedrijf telt in totaal zo'n 4.900 medewerkers in heel Europa. 

Klein detail: de fusie moet wel nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.