PostNL heeft zopas twee nieuwe distributiecentra in België geopend: een in Wommelgem en een in Namen. Tot nu toe had het bedrijf vijf depots, maar ze waren allemaal in Vlaanderen gevestigd. De extra depots dienen dus niet alleen om de groei van het pakjesverkeer te kunnen verwerken, maar ook om het Franstalig landsgedeelte efficiënter af te dekken.

PostNL bezorgde in België in de eerste negen maanden van dit jaar ruim 30% meer pakketten dan in dezelfde periode vorig jaar. Om deze volumegroei op te vangen en om verder mee te groeien met de markt, opent PostNL twee extra depots, in Wommelgem nabij Antwerpen en in Namen. Het bedrijf beschikt al over lokale centra in Wilrijk, Vilvoorde, Sint-Niklaas, Roeselare en Sint-Truiden. Daar gebeurt de ritsortering. De feitelijke ‘eerstelijnssortering’ gebeurt in geautomatiseerde centra in Nederland.

Tot januari 2016 dekte PostNL Wallonië niet zelf af. De bezorging van de pakjes was tot dan toevertrouwd aan concurrent DPD. Ook in het Franstalige landsgedeelte groeit de e-commerce en dus het pakjesverkeer fors. Die groei is tevens aan het versnellen, dankzij onder andere de Franstalige versies van Nederlandse webshops als Coolblue en Fonq.  “De opening van een depot in Namen maakt een efficiëntere dienstverlening in het Franstalige landsgedeelte mogelijk. De ligging draagt bij aan landelijke dekking voor heel België”, zegt Rudy Van Rillaer, managing director PostNL België.

Drukste periode

“Naast de constante volumegroei die we kennen staat ook de drukste periode van het jaar voor de deur. Tijdens de Sinterklaas-, Kerst- en Nieuwjaarsperiode doen wij er alles aan om alle pakketjes op tijd te bezorgen. We zijn al maanden bezig met de voorbereidingen. De opening van deze twee depots maakt daar deel van uit”, aldus Van Rillaer.

“Onze ambitie is om dé aanbieder van logistieke diensten te zijn in de Benelux. Dit jaar startten we al met food- en avondbezorging voor het grootste deel van de Belgische bevolking. De opening van deze twee depots is weer een mooie stap in die richting”, zegt hij tot slot.