
PMSweet
Flash info
PMSweet
De grootste fabriek van macarons ter wereld staat in België, meer bepaald in Dison, nabij Verviers. Vanuit die productievestiging van 17.000 vierkante meter levert PMSweet de bekende lekkernijen op basis van amandelen aan retailers in een zestigtal landen, waaronder winkelketens als Costco, Lidl, Trader Joe’s en Delhaize.
Als we het hebben over ambassadeurs van de Belgische zoete gastronomie, valt heel vaak de naam Lotus Bakeries en veel minder PMSweet. Nochtans is dat Waalse bedrijf ook een Belgisch paradepaardje van wereldformaat, al is het minder bekend omdat het nog niet zo lang bestaat en omdat het zich ook specifiek richt op professionals en werkt voor private labels. PMSweet hoeft nochtans niet onder te doen voor zijn concurrenten. Daarmee bedoelen we eigenlijk dat de gloednieuwe productie-eenheid vandaag de grootste fabriek voor macarons ter wereld is. Op een oppervlakte van 17.000 vierkante meter maken meerdere productielijnen daar tot 1,4 miljoen macarons … per dag! Dat succesverhaal heeft veel weg van een sprookje, maar het bedrijf heeft zijn succes vooral te danken aan de volharding en de visie van zijn oprichter, Michaël Labro. Net als bij andere bekende Amerikaanse start-ups begon alles … in de keuken van de oprichter, die afkomstig is uit Seraing, in de Luikse regio. “Ik begon in 2008 macarons te maken in de keuken van mijn ouders”, vertelt de ondernemer, die op dat moment vijftien jaar oud was! “Ik herinner me nog dat ik een boek over macarons had gekocht in de Fnac en ik had beslist om die te maken en te verkopen aan mijn familie en vrienden. De eerste tests vielen rampzalig uit, maar het idee kreeg geleidelijk aan vorm.” Tijdens zijn studie geneeskunde richtte deze ondernemer in hart en nieren in 2014 zijn eigen bedrijf op, dat al in het eerste jaar 179.000 euro omzet draaide. Zijn belangrijkste troeven? Het temperament van een selfmade man, een echte duivel-doet-al, die er niet voor terugschrikt om deuren te openen. “Ik ben dagen en nachten bezig geweest met het bedenken van mijn producten, ik heb zelf de machines gebouwd die mijn macarons maken”, vertelt Michaël Labro met plezier. “In het begin kon niemand trouwens de machines repareren, behalve ik.”
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag. Dit is om onze inhoud beter af te stemmen op onze lezers. Ontdek hier de voordelen:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?