De verpakkingsloze online supermarkt Pieter Pot is vandaag van start gegaan in Vlaanderen. De eerste klant kreeg zijn bestelling geleverd in Antwerpen. Pieter Pot heeft de ambitie om de hele boodschappenketen verpakkingsvrij te maken.

Verpakkingsvrij online shoppen kan in Vlaanderen vanaf vandaag via Pieter Pot. Klanten kiezen op de site welke producten ze willen kopen. De online supermarkt levert die in glazen potten, die bij de volgende bezorging opnieuw meegenomen worden, waarbij je je statiegeld terugbetaald krijgt. Pieter Pot koopt zijn producten in bulk aan en vult daarmee de potten. Puck Schaaphok: Head of Belgium voor Pieter Pot: “We werken met lokale producenten, maar evengoed met internationale A-merken. We hebben bijvoorbeeld Belgische chocolade van Callebaut, ketchup van Heinz of snoepjes van Haribo in ons assortiment. Zo willen we elk soort consument verleiden om verpakkingsvrij boodschappen te doen! We leveren de producten aan huis, in glazen potten of flessen met statiegeld, zonder verpakkingsafval.”

Dat assortiment van Pieter Pot bestaat vandaag voornamelijk uit houdbare producten, maar de supermarkt is in gesprek met een groot aantal producenten, om te bekijken of zij in bulk kunnen leveren. Schaaphok: “Het is onze bedoeling om gaandeweg meer en meer lokale producten van Belgische producenten in ons assortiment op te nemen. We willen producenten overtuigen om verpakkingsvrij te produceren én verpakkingsvrij aan ons te leveren.”