Pierre Winand, verantwoordelijke van de “Parcels & Logistics” activiteiten van bpost in Noord Amerika, heeft besloten om eind dit jaar een punt te zetten achter zijn carrière bij bpost omwille van famille. redenen. Hij wil zich terug vestigen in Europa.  

Pierre Winand was sinds 2006 werkzaam bij bpost.Hij begon als Chief Financial Officer en in 2017 nam hij de leiding van de pakjes en logistieke activiteiten in Noord Amerika over. Daarnaast is hij ook CEO van Radial, de Amerikaanse dochteronderneming van het bedrijf.

“Het was een eer om gedurende de voorbije twee jaar aan het hoofd te staan van de activiteiten in Noord-Amerika”, reageert Pierre Winand. “Met het hele team hebben we hard gewerkt om het schip recht te trekken en het in rustiger vaarwater te brengen. Hoewel er nog veel werk is, is nu duidelijk in welke richting we moeten varen. Het team staat er en we zien duidelijk de vruchten van onze arbeid. Het is dan ook met het volste vertrouwen dat ik het toekomstige succes van Radial opnieuw in de bekwame handen van het Executive Leaderschip-team leg.”

CEO koen van Gerven betreurt zijn afscheid, maar benadrukt alle begrip te hebben voor de achterliggende redenen en bedankt hem dan ook voor zijn bewezen diensten. Ondertussen wordt het proces voor een opvolger van Pierre Winand opgestart.